A bögrés-mikrós sütemény tésztájához egy bögrébe belekanalazzuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport, majd alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet, és kanállal alaposan összekeverjük az egészet.
A bögrét a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd beállítjuk a sütőt a legmagasabb fokozatra (900), az időszabályozót pedig 3 percre. Kb. 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de semmi esetre se vegyük ki hamarabb. Ha megállt a mikró, hagyjuk bent még 30 másodpercig a sütit, és csak azután vegyük ki.
Tányérra boríthatjuk, félbevághatjuk és megtölthetjük, de a bögréből kikanalazva is fogyaszthatjuk ezt az egyszerű és finom sütit.
Megjegyzés
Ez a bögrés sütemény 3 perc alatt készül el mikrohullámú sütőbe téve. Egy 3 dl-es hőálló bögre, és pár perc kevergetés szükséges mindössze az édes nyalánksághoz. Az alapreceptet többféle képen variálhatjuk.
Mákos, narancsos verzió:
4 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukros darált mák, 1 evőkanál cukor vagy gyümölcscukor, csipet szódabikarbóna vagy sütőpor, 1 tojás, 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj), 1-1 evőkanál tej és narancslé vagy csak 2 evőkanál narancslé, csipet fahéj.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.