A sütőtökös tészta elkészítéséhez a sütőtököt megmossuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, rátépkedjük a zsályalevelek kétharmadát, rászórjuk a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, végül meghintjük egy kevés sóval és borssal. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A megsült tök harmadát félretesszük, a többit pedig egy késes aprítóba kanalazzuk a póréhagymával, az ecettel és a parmezánnal. Krémesre pürésítjük. Ha ezzel elkészültünk, egy kisebb lábasba tesszük, majd hozzáöntjük a zöldségleves alaplevet és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, aztán kis lángon kb. 10 percig főzzük.
A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük a csomagolás utasításai szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, aztán összeforgatjuk a sütőtökös mártással. a tökkockákkal, egy kevés borssal és a maradék zsályalevelekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.