Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos brassói  recept
recept
Egyszerű

Hagyományos brassói

75 perc
4 adag
Megfizethető
3
2024. 09. 03.
Tápérték(1 adag)
506 kcal Energia
19.5 g Zsír
42.5 g Szénhidrát
33.9 g Fehérje

Elkészítés

  1. Az eredeti brassói elkészítéséhez alaposan megmossuk, megpucoljuk és kockákra vágjuk a krumplit. Forró olajat melegítünk, és szép pirosra sütjük.
  2. Közben a húst is megmossuk és nagyjából akkora kockákra vágjuk, mint a krumplit.
  3. A szalonnát és a vöröshagymát szintén felkockázzuk, de ezeket már apróra vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük a vöröshagymát és együtt világosra pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig sütjük, aztán megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a zúzott fokhagymát is.
  5. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk a brassóit, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a majoránnát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem párolószaft is, ami kb. 1 dl lehet.
  6. Az olajban vagy zsírban előzőleg kisütött krumplit összekeverjük a szaftos hússal. Uborkasalátával forrón tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a hagyományos brassói aprópecsenye

 

Megjegyzés
Savanyúság, saláta feltétlenül kell hozzá.

Recept értékelése

3 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Hagyományos szilvás gombóc
Recept
Egyszerű

Hagyományos szilvás gombóc

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rakott krumpli
Recept
Egyszerű

Rakott krumpli

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Borsós csirke brassói
Recept
Egyszerű

Borsós csirke brassói

60 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Hagyományos brassói aprópecsenye
Recept
Egyszerű

Hagyományos brassói aprópecsenye

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pulykabrassói zöldborsóval
Recept
Egyszerű

Pulykabrassói zöldborsóval

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Gombás csirkebrassói
Recept
Egyszerű

Gombás csirkebrassói

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Brassói aprópecsenye háziasan
Recept
Mester

Brassói aprópecsenye háziasan

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hasonló receptek

Pulykabrassói zöldborsóval recept
Recept
Egyszerű

Pulykabrassói zöldborsóval

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Brassói aprópecsenye, ahogy Kökény Attila szereti recept
Recept
Egyszerű

Brassói aprópecsenye, ahogy Kökény Attila szereti

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.