1. Készítünk egy szalonnás-lecsós pörköltalapot. A felkockázott szalonnát megsütjük a zsíron, rátesszük a felaprított vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát. Pár perc múlva hozzátesszük az aprított paprikát és paradicsomot, erős lángon zsírjára sütjük.
2. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Rárakjuk a megtisztított, és feldarabolt körmöt, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni, közben fűszerezzük még őrölt köménnyel, babérral, majoránnával, sóval és borssal. Egy órán át főzzük. Utána hozzáöntjük a vörösbort, ha kell, hozzáadunk vizet hozzá, és kis lángon legalább 1,5-2 órán át főzzük.
3. Akkor kész, ha puha a köröm, és vastag, sűrű, ragacsos a szaftja.
4. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, majd tálaljuk a pörkölt mellé, kovászos uborkával még finomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.