A sóskamártás elkészítéséhez a friss sóskát megtisztítjuk a szárától, és alaposan átmossuk. Egy kevés zsiradékban megdinszteljük, majd levesszük a tűzről.
A tejfölt a liszttel kikeverjük, és felhígítjuk a tejjel, majd ezzel a keverékkel behabarjuk a sóskát. Ízlés szerint édesíthetjük egy kevés cukorral, majd újraforralásig főzzük.
A dödölle elkészítéséhez a krumplit sós vízben megfőzzük. Összetörjük, majd ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Az aprított hagymát olajon megdinszteljük, kihűtjük, majd a krumplihoz adjuk.
Annyi lisztet tesszünk hozzá, amennyit felvesz. Kis gombócokat formázunk a masszából kanállal, és forró olajban megpirítjuk mindkét oldalukat.
Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük a krumpligombócokat, és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük még. A sóskamártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.