Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és hozzáadjuk a kockára vagy félkarikára vágott vöröshagymát. Megsózzuk és aranybarnára sütjük.
A tűzről félrehúzva rászórjuk a pirospaprikát és elkeverjük. A burgonyákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Mikor a krumpli megfőtt, visszakapcsoljuk a tűzhelyet közepes, vagy még kisebb fokozatra. A tűzről félrehúzva (a vizet nem öntjük le róla) egy krumplinyomóval simára törjük a burgonyát. Majd visszatesszük a tűzre és több részletben hozzáadjuk a lisztet és egy fakanállal elkezdjük dagasztani.
Alaposan elkeverjük a lisztet és a burgonyát. Folyamatosan keverjük, összefőzzük, legalább 5 percig, míg teljesen sima lesz. (Akkor jó, ha már alig lehet megmozdítani benne a fakanalat. A liszt mennyisége, adott esetben lehet több vagy kevesebb is. Ez a krumpli minőségétől függ.)
A megsült vöröshagymát egy tányérra kiszedjük, hogy ne süljön tovább. Ezután 2 kanál segítségével (közben mártogassuk a zsírba a kanalat is) galuskákat szaggatunk a zsírba, amit folyamatosan locsolunk a zsírral és mindegyik oldalát szép pirosra sütjük.
Végül megszórjuk az isteni sült hagymával és tálalhatjuk is. Ha nem köretként fogyasztjuk, akkor tejfölt is kínálhatunk mellé.
Megjegyzés
A dödölle hagyományos magyar étel, régen nagyon népszerű volt. Köretnek és önmagában is nagyon finom. Bemutatom a dödöllét úgy, ahogy én készítem: Sylvia Gasztro Angyal konyhájából!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.