Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojással és a maradék langyos tejjel lágy tésztát dagasztunk belőle, ha kell géppel jól kidolgozzuk. A tej mennyisége függ a liszt fajtájától, puha, lágy tésztának kell lennie.
Letakarjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, letakarva hagyjuk állni 10 percet, így könnyebb kinyújtani. Ezután kettéosztjuk a tésztát, egyenként négyzet alakúra nyújtjuk.
A 20 dkg porcukrot kettévesszük, felébe vaníliás cukrot, a másik felébe fahéjat keverünk. A vajat felolvasztjuk, alaposan megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk az egyiket vaníliás porcukorral, a másikat pedig fahéjas porcukorral.
Feltekerjük, kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat kizsírozott tepsibe rakjuk. A tepsiben kelesztjük még 20 percig, lekenjük tojássárgával és közepesnél erősebb lángon megsütjük. Vaníliamártást készíthetünk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.