Felforraljuk a vizet a cukorral, és 5 percre belerakjuk főni a körtéket, majd lecsepegtetjük. Levágjuk az aljukat, hogy majd stabilan álljanak a formában. Megforgatjuk a körtéket lisztben (kb. a háromnegyedükig), majd beleállítjuk őket a sütőpapírral bélelt 30x10 cm-es sütőformába.
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal. A lisztet egy másik edényben összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Az olívaolajat és az olvasztott vajat a tojásos cukros keverékhez öntjük, majd jól elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és jól átkeverjük a tésztát.
A tésztát a körték köré öntjük a formában, és meghintjük a tetejét egy kevés fahéjas cukorral. A körték kilógó tetejét betekerjük alufóliával, nehogy megégjenek. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a sütemény azért különleges, mert a tésztájába egészben kerül bele a körte. Sülés közben a fahéj és a körte illata lengi be a lakást. Látványos és nagyon finom! Igazi őszi csemege.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.