Langyosítsuk meg a tejet. Ügyeljünk arra, hogy 40 foknál ne legyen melegebb! Morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk békén 20 percig.
Szitáljuk robotgép keverőtáljába a lisztet, adjuk hozzá a cukrot, a sót, a puha vajat, a szobahőmérsékletű tojást és az élesztős tejet. Közepes fokozaton dagasszuk nagyjából 10 percig.
Takarjuk le és tartsuk meleg helyen a tésztát kb. 1-1,5 órán keresztül, amíg a duplájára kel.
Közben keverjük össze a puha vajat a cukorral és a fűszerekkel (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió), amelyek arányait a saját ízlésünk szerint állítsuk össze. Ezután tegyük félre.
Borítsuk a megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és nyújtsuk 4 mm-es téglalappá.
Spatulával oszlassuk el rajra a fűszeres cukros vajat, majd tekerjük fel.
Vágjuk a hengert 11 egyforma vastag szeletre.
Tegyük sütőpapírral bélelt lapos tepsibe a tekercseket karácsonyfa formában elrendezve úgy, hogy 1-2-3-4 tekercs legyen a fa, és egy tekercs a láb. Fontos, hogy a tekercsek között maradjon kb. 3 cm rés, mert még kelni fognak.
Takarjuk le és kelesszük meleg helyen 20-30 percig.
Közben melegítsük a sütőt légkeveréses üzemmódban 180 fokra. Toljuk a megkelt tekercseket a sütőbe, majd süssük 15-20 perc alatt aranybarnára.
Habverővel keverjük össze a puha vajat a krémsajttal, majd adjuk hozzá a porcukrot is.
Húzzuk ki az elkészült süteményt a sütőből és várjuk meg, hogy kihűljenek.
Kenjük meg a tetejüket a krémsajttal, majd szórjuk meg a dekorcukorral.
A sütemény bármilyen reggeli, vendégség, vagy délutáni tea legszebb dísze lesz az ünnepi időszakban.
Nézd meg videón is, hogyan készül a karácsonyi kelt fahéjas tekercs
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.