A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk a szalonnával együtt.
Egy nagyobb edényben megpirítjuk a szalonnát, utána pedig részenként a csirkét is erősősebb tűzön. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a darabokat az edényből, csak a szalonnát hagyjuk benne.
A szalonna mellett megdinszteljük a hagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal és köménnyel, majd erős tűzön tovább pároljuk.
Ha kezdenek a zöldségek szétfőni, újra megsózzuk, megborsozzuk, és a háromféle paprika is belekerül. Visszahelyezzük az edénybe a megpirított csirkedarabokat, aztán felengedjük egy kevés vizzel. Felforraljuk, aztán közepes lángon, félig lefedett tetővel pároljuk. Az időnként elfőtt folyadékot pótoljuk!
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a fokhagymát. Nagyjából 10 perc főzés után elzárjuk a gázt, egy picit állni hagyjuk fedő alatt, majd végül nokedlivel tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül az eredeti csirkepörkölt, és hogyan kell a csirkét felbontani:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.