Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A Massachusettsi Lovell Egyetem kutatói egy közkedvelt gyümölcs, az alma hatását vizsgálták állatkísérleteikben. A kutatás során arra keresték a választ, serkenti-e az alma az agyműködést, és az eredmények azt igazolták, hogy igen.

A kutatók felnőtt (9-12 hónapos) és idős (2-2,5 éves) egereken tesztelték a gyümölcs hatásait. (Az egerek közül néhányat kifejezetten úgy neveltek, hogy a humán Alzheimer-kórra emlékeztető tüneteik legyenek). Az egereket véletlenszerűen három csoportba osztották, és az első csoport standard, a második táplálékszegény étrendet kapott, míg a harmadik csoportban a táplálékhiányos diétát almalével egészítették ki, amit az egerek ivóvizébe tettek.

Az almát is fogyasztó egerek agyában megnövekedett az acetilkolin nevű ingerületátvivő anyag koncentrációja, és az egerek a hagyományos labirintus-teszteken kifejezetten jobban teljesítettek, mint a többiek.

„Egyszerűen megdöbbentő volt, hogy az almaleves csoport mennyivel jobban teljesített a teszteken” - mondta Dr. Thomas Shea, a kutatások vezetője. „Kutatási eredményeink alapján kijelenthetjük, hogy az antioxidánsokban gazdag étrend – így például a sok almalé fogyasztása – segíthet a memóriazavarokkal járó betegségek tüneteinek enyhítésében. Reméljük, hogy egy nap majd az almából készült termékek kiegészítő terápiás elemei lehetnek az Alzheimer-kóros betegeknek” - mondta Dr. Shea.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.