Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A Massachusettsi Lovell Egyetem kutatói egy közkedvelt gyümölcs, az alma hatását vizsgálták állatkísérleteikben. A kutatás során arra keresték a választ, serkenti-e az alma az agyműködést, és az eredmények azt igazolták, hogy igen.

A kutatók felnőtt (9-12 hónapos) és idős (2-2,5 éves) egereken tesztelték a gyümölcs hatásait. (Az egerek közül néhányat kifejezetten úgy neveltek, hogy a humán Alzheimer-kórra emlékeztető tüneteik legyenek). Az egereket véletlenszerűen három csoportba osztották, és az első csoport standard, a második táplálékszegény étrendet kapott, míg a harmadik csoportban a táplálékhiányos diétát almalével egészítették ki, amit az egerek ivóvizébe tettek.

Az almát is fogyasztó egerek agyában megnövekedett az acetilkolin nevű ingerületátvivő anyag koncentrációja, és az egerek a hagyományos labirintus-teszteken kifejezetten jobban teljesítettek, mint a többiek.

„Egyszerűen megdöbbentő volt, hogy az almaleves csoport mennyivel jobban teljesített a teszteken” - mondta Dr. Thomas Shea, a kutatások vezetője. „Kutatási eredményeink alapján kijelenthetjük, hogy az antioxidánsokban gazdag étrend – így például a sok almalé fogyasztása – segíthet a memóriazavarokkal járó betegségek tüneteinek enyhítésében. Reméljük, hogy egy nap majd az almából készült termékek kiegészítő terápiás elemei lehetnek az Alzheimer-kóros betegeknek” - mondta Dr. Shea.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.