Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mirinda-szelet
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Kozáksapka recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Kozáksapka

60 perc
23 adag
Megfizethető
2024. 02. 02.
Frissítve: 2024. 12. 18.
Tápérték(1 adag)
243 kcal Energia
22.4 g Zsír
24.6 g Szénhidrát
6.7 g Fehérje

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A piskótához egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat, vagyis az átszitált lisztet és a kakaóport, a sütőport és a sót.
  3. Az egész tojásokat és a cukrot egy másik tálban kihabosítjuk kézi robotgéppel. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  4. Ha kihűlt a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a kókusztejet lassan felmelegítjük. Az étkezési keményítőt és a cukrot egy kevés hideg vízzel simára keverjük, majd folyamatos kevergetés közben a forró kókusztejhez adjuk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik, és szép fényes krémet kapunk.
  6. A krémet egy mélyebb tálba öntjük, és kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a puha vajat, és kézi robotgéppel lassú fokozaton könnyű, fényes, habos krémmé keverjük, kb. 10 perc alatt.
  7. A kihűlt piskótalapot vízszintesen két lapba vágjuk, majd egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval mindkettőből korongokat szúrunk ki.
  8. A krém kétharmadát habzsákba töltjük, és 2 cm vastagságban a korongok felére nyomjuk, majd lefedjük egy másik kakaós piskótakoronggal. A maradék krémmel vékonyan bekenjük a sütik oldalát, és mindegyiket megforgatjuk kókuszreszelékben.
  9. Egy kis nyeles lábasban vagy a mikróban felforrósítjuk a tejszínt, az apróra vágott étcsokira öntjük, és hozzáadjuk az étolajat is. Kicsit hagyjuk állni, majd addig keverjük, míg szép, sima, egynemű csokikrémet kapunk, amivel – egy kiskanál segítségével – bevonjuk a sütik tetejét. Így kapjuk meg a jellegzetes kozáksapkaformát.

Nézd meg videón is, hogyan készül a kozáksapka:

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Túrós pite
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.05.

Klasszikus stíriai metélt
Recept
Egyszerű

Klasszikus stíriai metélt

0 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.01.18.

Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.16.

Puncstorta
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.09.18.

Céklás csokitorta mascarponehabbal
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.09.09.

Füstös pogácsa
Recept
Bonyolult

Füstös pogácsa

195 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.08.19.

Klasszikus lúdlábtorta
Recept
Bonyolult

Klasszikus lúdlábtorta

55 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.08.04.

Hasonló receptek

Hólabda egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Hólabda egyszerűen

70 perc
|
8 adag
|
Átlagos
 Fonty szerző profilképe

Fonty

|

2023.12.05.

Hólabda recept
Recept
Bonyolult

Hólabda

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Csapó Sándorné szerző profilképe

Csapó Sándorné

|

2022.11.29.

 Kozáksapka (hólabda) recept
Recept
Mester

Kozáksapka (hólabda)

70 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

|

2020.12.25.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

Tegnap, 17:30

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.