A hólabda tésztájához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd felváltva a sárga masszához adagoljuk a lisztet és a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel teljesen simára kikeverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Habosra keverjük a porcukrot a vajjal, és a kihűlt lisztes masszát ebbe beleöntjük, és jól beledolgozzuk. A végén beleöntjük a rumot is.
A kihűlt kakaós tésztát 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk, megkenjük a krémmel, visszahelyezzük a tetejét, az oldalát is szépen körbekenegetjük, és a kókuszreszelékbe beleforgatjuk az oldalukat.
Elkészítjük a csokimázt a tetejére. A kakaóport a porcukorral és a vajjal jól összekeverjük, és 1-2 perc alatt felmelegítjük. A sütik tetejét az elkészült csokival bevonjuk. Hűlni hagyjuk, és lehet fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.