Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kozáksapka (hólabda) recept
recept
Mester

Kozáksapka (hólabda)

75 perc
4 adag
Megfizethető
2020. 11. 10.

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd fokozatosan a felvert tojásokhoz adjuk. A tésztát tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük egy kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat. (Simább lesz a krém, ha gépi habverővel is keverjük.)
  3. Ha kihűlt a piskóta, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, a közepét és oldalát megkenjük krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
  4. A csokoládét vízgőz fölött felolvaasztjuk, és belekeverjük a vajat. Ezután a sütik tetejét csokimázzal bevonjuk. Végül 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen.
Megjegyzés
Nálunk a karácsony nem múlhat el kozáksapka sütemény nélkül. A család egyik kedvence, ezért boldogan készítem nekik.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Darázsfészek
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Krémes raffaelloszelet
Recept
Bonyolult

Krémes raffaelloszelet

70 perc
|
10 adag
|
Átlagos
 Fonty szerző profilképe

Fonty

Egyszerű kókuszos túrógombóc
Recept
Mester

Egyszerű kókuszos túrógombóc

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kókuszos kelt csiga
Recept
Rafinált

Kókuszos kelt csiga

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kókuszos kevert süti
Recept
Egyszerű

Kókuszos kevert süti

60 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kókusztekercs (sütés nélkül)
Recept
Egyszerű

Kókusztekercs (sütés nélkül)

30 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres töltött kókuszkocka
Recept
Bonyolult

Epres töltött kókuszkocka

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres Raffaello
Recept
Egyszerű

Epres Raffaello

45 perc
|
4 adag
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kókuszos-epres tejberizs
Recept
Egyszerű

Kókuszos-epres tejberizs

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Kozák sapka (Hólabda) recept
Recept
Bonyolult

Kozák sapka (Hólabda)

60 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Gabriella Nagy szerző profilképe

Gabriella Nagy

 Hólabda sütemény recept
Recept
Mester

Hólabda sütemény

45 perc
|
40 adag
|
Költséges
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Klasszikus hólabda recept
Recept
Mester

Klasszikus hólabda

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hólabda torta recept
Recept
Egyszerű

Hólabda torta

70 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Laktózmentes hólabda recept
Recept
Egyszerű

Laktózmentes hólabda

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Maklári Sándorné szerző profilképe

Maklári Sándorné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.