A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral , majd a forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverejük óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetjük, és 180 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 8 perc alatt megsütjük. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.)
A megsült tésztát kiborítjuk egy fatáblára vagy rácsra, majd a tepsit egy papírtörlővel áttöröljük, ismét enyhén bevajazom, meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét beleöntöm a tepsibe, és ugyanúgy megsütöm.
Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és addig hűlni hagyjuk, míg elkészül a krém.
A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük - majd hideg vízbe állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett, néhány perc alatt teljesen kihűtjük! A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal habosra keverjük, és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadjuk a vajkrémhez és habosra keverjük.
A kakaós piskótakorongokból kettőt összeragasztunk a krémmel, körbekenjük, majd kókuszreszelékbe meghempergetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Most sütöttem először a hólabdát. Szeretnék egy kis meglepit szerezni karácsonyra az unokáknak. A férjemnek meg nekem nagyon ízlik, remélem a gyerekek is fog.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.