Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajat a liszttel, a porcukorral, a tojássárgájával és kb. két evőkanál vízzel. A piteformát kivajazzuk. A tésztát kinyújtjuk, és belefektetjük a formába. Legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a töltelékhez zsiradék nélkül megpirítjuk a diót. Hagyjuk kihűlni. A tojássárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a tejszínt, majd a sütőporral elkevert lisztet, a megpirított diót és a rumot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a diós krémmel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük. A sütőből kivéve ízlés szerint megkenjük sárgabaracklekvárral, ráöntjük a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe, és 30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, a tetejére kenjük a vajjal megolvasztott csokoládét, majd megszórjuk a szélét körben cukorgyönggyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.