Az ünnepi családi, baráti összejöveteleken a sós finomságok legalább olyan fontosak, mint az édes desszertek. Karácsonykor a bejgli, zserbó és mézes krémes hármasa mellett érdemes valamilyen könnyebb falattal is készülni, ami a forralt bor mellé is tökéletes. Ez a tökmaggal megszórt, pihe-puha túrós pogácsa remek választás, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és garantáltan elfogy, mielőtt még lenne ideje kihűlni. Íme, a pontos recept, ami egy kisebb tepsihez elegendő, de ha nagy a család, érdemes rögtön dupla adaggal készíteni.
A tetejére:
Előkészítés: 25 perc
Kelesztés: 2 óra
Sütés: 20 perc
(Recept és fotó: Vidék íze magazin)
A pogácsa kicsi, kerek, általában sós, de édes változatban is előforduló házi sütemény. Már a 18. századi szakácskönyvekben is jegyezték többféle pogácsa receptjét, a legelterjedtebb változatok a vajas, fűszeres, mézes pogácsák voltak. Manapság a burgonyás, a sajtos, a tepertős, a tejfölös, a túrós, juhtúrós pogácsa a legkedveltebb.
A puha túrós pogácsa méltó vetélytársa ez a kétféle sajttal készült változat, aminek roppant egyszerű a receptje, az elkészítését pedig videón is megnézheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.