Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Alapételek

Leveles tésztából finom és gyors vendégváró: íme a ketchupos-virslis falatka receptje

Mindmegette
Finom vendégváró vagy gyors vacsora, bármilyen alkalomra vagy épp étkezésre megfelel ez a ketchupos-virslis falatka, amit ízlésünk szerint variálhatunk. Mutatjuk az alapreceptet, amit nyugodtan alakíts kedved szerint.

A leveles tésztás finomságok már rengeteg embert kihúztak a csávából. Jól jönnek ezek a receptek akkor, ha hirtelen kell előállni valamivel a vendégeknek, vagy ha nem a megszokott hideg vacsorát szeretnéd kínálni a családodnak. A bolti leveles tészták ráadásul sokkal jobbak, mint a fagyasztottak, hiszen ezeknél azt se kell megvárni, hogy kiolvadjanak, elég csak kitekerni a lapot és már használhatjuk is! Készülhet belőle édesség vagy sós falatka, egy leveles tészta szinte mindenre alkalmas!

Leveles tésztás virslis falatka
Leveles tésztás virslis falatka
FOTÓ: GYŐRI-DANI BALÁZS / MINDMEGETTE

A ketchupos-virslis falatka olyan mint egy hot dog, de mégsem az, ráadásul az alapreceptet ízlésünk és kedvünk szerint variálhatjuk. Kerülhet bele a ketchup mellett majonéz és mustár is, a savanyú uborka helyett tehetünk bele akár savanyú káposztát is, feldobhatjuk pirított vagy karamellizált hagymával, többféle sajttal és akár szalámikarikákat is halmozhatunk a tésztára. A tetejére mi most aprított tökmagot szórtunk, de szezámmag, késsel apróra vágott sós mogyoró vagy akár még több reszelt sajt is kerülhet rá.

Ketchupos-virslis falatka, a gyors vendégváró receptje

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 ek. ketchup
  • 1 ek. oregánó
  • 2 db savanyú uborka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 db virsli
  • 1 db tojás
  • 5 dkg tökmag

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy kitekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. A tésztát lekenjük a ketchuppal, megszórjuk a szárított oregánóval. Ráhalmozzuk a felkarikázott savanyú uborkát és megszórjuk sajttal.
  3. A virsliket a tészta hosszanti oldalára helyezzük, és a tésztát két oldalról, középre haladva feltekerjük. Egy éles késsel nyolc darabra vágjuk és egymástól ujjnyi távolságra elhelyezzük a tepsin.
  4. Felvert tojással lekenjük, végül megszórjuk a késsel felaprított tökmaggal.
  5. 190 Celsius-fokon, alsó-felső módon, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.