Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Alapételek

Virslis spirál: ez lesz a vendégek kedvence szilveszterkor

Ha unod már a pogácsát, és a virslit is új köntösben szeretnéd kínálni a vendégeknek, akkor mindenképpen érdemes elkészítened a virslis spirált. Ez az mutatós vendégváró tökéletes választás lehet a szilveszteri partira, garantáltan ez lesz a vendégek kedvence.

Azért is érdemes virslis spirált készíteni szilveszterre, mert ízlés szerint variálhatod: kerülhet a tetejére reszelt sajt vagy szezámmag, és különféle szószokat is kínálhatsz mellé. Ha te is szívesen elkészítenéd a Vidék íze magazin kiváló vendégváróját, akkor már mutatjuk is a receptet!

Virslis spirál
Virslis spirál, a tökéletes szilveszteri vendégváró
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin mutatós szilveszteri vendégvárója, a virslis spirál!

Előkészítés: 20 perc 

Sütés: 12 perc 

1 adag: 140 kcal 

Hozzávalók: 

  • 8 juhbeles virsli 
  • 20-25 dkg pizzatészta (lentebb a recept)
  • tojás a kenéshez 

Elkészítés: 

  1. Keresztben félbevágjuk a virsliket (hogy ne legyen túl hosszú a spirál). Mindegyikbe szúrunk egy-egy saslikpálcát. 
  2. A pizzatésztát kinyújtjuk körülbelül fél centi vastagra, és vékony csíkokra vágjuk. 
  3. Éles késsel körben, spirál alakban egészen a hurkapálcáig bevágjuk a virsliket, és kissé széthúzzuk. 
  4. Beletekerjük a résekbe a tésztacsíkokat, sütőpapíros tepsire fektetjük és megkenjük felvert tojással.
  5. Hagyjuk kicsit kelni, majd 200 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. 

Ez pedig a sós pizzatészta receptje:

Hozzávalók: 

  • 1,5 dkg élesztő 
  • 1 teáskanál cukor 
  • langyos víz 
  • 30 dkg liszt 
  • 1 csapott evőkanál só 
  • fél dl olívaolaj 

Elkészítés: 

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros, langyos vízben. Utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és közepesen szoros tésztát dagasztunk belőle, annyi langyos vízzel, amennyit felvesz a tészta. Megkelesztjük, majd a fenti recept szerint használjuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.