Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lencseleves gazdagon recept
Lencseleves gazdagon
Lencseleves kolbásszal recept
Lencseleves kolbásszal
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Alapételek

Virslis spirál: ez lesz a vendégek kedvence szilveszterkor

Ha unod már a pogácsát, és a virslit is új köntösben szeretnéd kínálni a vendégeknek, akkor mindenképpen érdemes elkészítened a virslis spirált. Ez az mutatós vendégváró tökéletes választás lehet a szilveszteri partira, garantáltan ez lesz a vendégek kedvence.

Azért is érdemes virslis spirált készíteni szilveszterre, mert ízlés szerint variálhatod: kerülhet a tetejére reszelt sajt vagy szezámmag, és különféle szószokat is kínálhatsz mellé. Ha te is szívesen elkészítenéd a Vidék íze magazin kiváló vendégváróját, akkor már mutatjuk is a receptet!

Virslis spirál
Virslis spirál, a tökéletes szilveszteri vendégváró
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin mutatós szilveszteri vendégvárója, a virslis spirál!

Előkészítés: 20 perc 

Sütés: 12 perc 

1 adag: 140 kcal 

Hozzávalók: 

  • 8 juhbeles virsli 
  • 20-25 dkg pizzatészta (lentebb a recept)
  • tojás a kenéshez 

Elkészítés: 

  1. Keresztben félbevágjuk a virsliket (hogy ne legyen túl hosszú a spirál). Mindegyikbe szúrunk egy-egy saslikpálcát. 
  2. A pizzatésztát kinyújtjuk körülbelül fél centi vastagra, és vékony csíkokra vágjuk. 
  3. Éles késsel körben, spirál alakban egészen a hurkapálcáig bevágjuk a virsliket, és kissé széthúzzuk. 
  4. Beletekerjük a résekbe a tésztacsíkokat, sütőpapíros tepsire fektetjük és megkenjük felvert tojással.
  5. Hagyjuk kicsit kelni, majd 200 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. 

Ez pedig a sós pizzatészta receptje:

Hozzávalók: 

  • 1,5 dkg élesztő 
  • 1 teáskanál cukor 
  • langyos víz 
  • 30 dkg liszt 
  • 1 csapott evőkanál só 
  • fél dl olívaolaj 

Elkészítés: 

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros, langyos vízben. Utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és közepesen szoros tésztát dagasztunk belőle, annyi langyos vízzel, amennyit felvesz a tészta. Megkelesztjük, majd a fenti recept szerint használjuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.