Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Szilveszteri malacsült recept
Szilveszteri malacsült
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Lencseleves kolbásszal recept
Lencseleves kolbásszal
Alapételek

Maradt még a karácsonyi sütiből? Mennyei kávés pohárkrém készülhet belőle

Az ünnepek után szinte mindig marad néhány szelet gyümölcskenyér, mézeskalács vagy más karácsonyi sütemény, amit még érdemes lehet újragondolni és felhasználni. Készíthetsz például egy finom kávés pohárkrémet, amivel garantáltan meglepheted a vendégeket az év utolsó estéjén.

A kávés pohárkrémet egyszerű elkészíteni, mégis látványos és mennyeien finom. Ez a krémes desszert ráadásul remekül adagolható, így nem kell a tálalással sem külön bajlódni. 
A Vidék íze magazin remek receptjének köszönhetően a karácsonyi maradékot is kreatívan felhasználhatod. Kezdd az új évet úgy, hogy semmi sem vész kárba! 

kávés pohárkrém
Kávés pohárkrém, a mennyeien finom desszert, maradék karácsonyi sütiből
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Elkészítési idő: 25 perc 

Hűtés: 30 perc 

1 adag: 290 kcal 

Hozzávalók: 

  • 2 tojás 
  • 3 dl tejszín 
  • 1 teáskanál keményítő 
  • 5+5 dkg porcukor 
  • 20 dkg mascarpone 
  • 1 csésze erős kávé, hidegen
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál holland kakaó 
  • 1+1 evőkanál rum
  • 4-8 szelet karácsonyi sütemény (gyümölcskenyér, mézeskalács stb.) 
  • pár evőkanál tört mandula 

Elkészítés:  

  1. Összekeverjük a két tojássárgáját egy deci tejszínnel, a keményítővel és az 5 dkg porcukorral, gőz fölött sűrűre főzzük. 
  2. A fehérjékből habot verünk, és összeforgatjuk a tűzforró tojáskrémmel. Hagyjuk kihűlni. 
  3. Egy másik tálban kihabosítjuk a mascarponét a maradék porcukorral, utána hozzákeverjük a kávé felét, a narancslevet, a kakaót és egy evőkanál rumot. 
  4. Végül összeforgatjuk a kétféle habot. Habzsákba töltjük. 
  5. Egy csészében összekeverjük a maradék kávét egy evőkanál rummal. Előkészítünk négy poharat. Alulra jön az összevágott/összetört süti, meglocsoljuk az öntettel, nyomunk rá kávés habot, szórunk rá tört mandulát. 
  6. Ismét jön rá némi öntettel meglocsolt süteménykocka vagy morzsa, arra egy kevés kávés krém. Végül habot verünk a maradék tejszínből, és csillagcsőrös habzsákból rányomjuk a tetejére. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.