A resztelt csirkemáj elkészítéséhez a zsíron megdinszteljük a megpucolt, félkarikákra vágott hagymát, a megtisztított és apróra vágott fokhagymát a felszeletelt paradicsomot és a paprikát - vagyis egy hagyományos lecsó alapot készítünk.
Amikor összeesett a zöldség, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, 5-8 percig pirítjuk, majd fűszerezzük az elmorzsolt húsleveskockával, a babérlevéllel, sóval és borssal.
Ha már majdnem puha a csirkemell, rádobjuk a félbe vagdosott csirkemájat. Amikor puha a máj is, meghintjük a pirospaprikával és majorannával, pár percig összeforraljuk vele.
Ha a resztelt májból pástétomot is készítünk, még langyosan, botmixer segítségével lepürésíthetjük, majd csatos üvegekbe töltve hűtőbe tesszük.
Ha hosszabb időre tartanánk el a májkrémet, olvasztott kacsazsírt öntsünk a már megdermedt pástétom tetejére, és úgy tegyük a hűtőbe. A zsírréteg szépen lezárja, és időtállóbbá teszi a krémet.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A RESZTELT CSIRKEMÁJ ÉS A MÁJPÁSTÉTOM:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.