A resztelt máj elkészítéséhez a májat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halványsárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk.
Közben megszórjuk a majoránnával és őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk. A végén megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 0,5 dl vízzel és megsózzuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és csak egyet forralunk rajta. Azonnal tálaljuk.
Tipp: A resztelt májból pástétomot is készíthetünk: még langyosan, botmixer segítségével lepürésítjük, majd csatos üvegekbe töltve hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón, hogy készül a resztelt máj:
Megjegyzés
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.