A lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a vizet. Gyorsan összegyúrjuk figyelve, hogy ne melegedjen fel. Ezután a tésztát folpackba csomagoljuk, és 30-60 percre hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, és a kivajazott piteformába tesszük. Villával megszurkáljuk. Rátesszük a sütőpapírt, majd rászórjuk a szárazbabot. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Ezután levesszük a tésztáról a babot és a papírt. Visszatesszük a sütőbe a süteményt, és 190 fokon további 10-15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni.
2 db citrom héját lereszelünk, 3 db citrom levét kifacsarjuk. A citromlét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és a lereszelt citromhéjat, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az egész tojásokat és a sót. Homogénre keverjük, majd takarékra kapcsoljuk a tűzhelyet. Folyamatos keverés mellett nagyon lassan felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a vajat, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.
A kihűlt tésztára rásimítjuk a lehűlt citromkrémet, majd színes cukorkákkat díszítjük. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón, hogy készül a különleges citrompite
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.