Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Alapételek

Nincs szilveszter retró szendvics nélkül – így készítsd el a nagy klasszikust

Ma bizony már retrónak számít, ám régen nem telhetett el úgy szilveszter, hogy a pezsgő és a hidegtál mellett ne sorakoztak volna ezek a pofás pirosarannyal, párizsival, tojással, uborkakarikával és sajttal megpakolt margarinos kenyérszeletek. Az elmúlt években szerencsére egyre inkább reneszánszát éli ez a finomság az év utolsó napján, szóval nem árt picit feleleveníteni, hogyan is készül az igazi!

Az idősebb korosztály szinte biztosan emlékszik még azokra a szilveszterekre, amikor még nem a jobbnál jobb trendi partifalatok, vagy a leveles tésztába tekert virsli, esetleg kolbászkarikák kerültek a csipszesztál mellé a különleges édes falatkákról nem is beszélve, hanem a ropi, kókuszgolyó, a linzer, a pogácsa, na és persze az a bizonyos pirosarany pöttyökkel, uborkával és tojással díszített sajtos, margarinos kenyérszeletek, melyeket nem győztük a szánkba tömni.

Persze nem azt állítjuk, hogy mára ezek már teljesen kikoptak a köztudatból, hanem inkább csak kicsit a háttérbe szorultak. Idén viszont újra visszatérhet nálatok is ez a pofonegyszerű, ám de annál finomabb szenya, aminek pontos receptjét most megmutatjuk, hogy te is felfrissítsd az elmlékeidben.


Így készül a retró szendvics:

Hozzávalók:

  • (zsúr)kenyér
  • margarin
  • szalámi/párizsi
  • főtt tojás
  • uborka
  • pirosarany/gulyáskrém
  • reszelt sajt

Vágjunk jó vastag szeletekre a (zsúr)kenyeret, majd kentük meg margarinnal - ne sajnáljuk. Ezután jöhet rá a szalámi, vagy a párizsi. Miután gondosan elhelyeztük a felvágottakat, jöhet a karikára vágott főtt tojás, az uborka, az elmaradhatatlan pirosarany, majd végül a reszelt sajt. Ugye, hogy mennyire szuper szendvicsek ezek?

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.