Rendszeresen kellene fogyasztani hüvelyeseket, ugyanis magas a fehérje- és rosttartalmuk, emellett rengeteg olyan vitamin és ásványi anyag található a babban, a csicseriborsóban és a lencsében is, melyekre szüksége van az emberi szervezetnek. Szerencsére a hüvelyesekből sokféle és változatos étel készíthető. A leveseken és a főzelékeken túl fasírtok, krémek, saláták is készíthetők, de a bab akár még édességek alapja is lehet!
A lencsesaláta igazán laktató fogás, ha adunk hozzá zöldségeket és kísérőnek elkészítjük a sörös-sajtos pirított kiflifalatokat. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:
A salátához:
A lencse főzővízhez:
A pirított kiflifalatokhoz:
Elkészítés:
Borítókép: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.