A paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposzta torzsáját eltávolítjuk, a leveleit csíkokra vágjuk.
Egy fazékba vizet öntünk, beletesszük a káposztát, a felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és nádcukorral, és lefedve puhára főzzük.
A rántáshoz az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, kicsit lepirítjuk, majd ráöntjük a 3 dl vízzel elkevert paradicsompürét, és csomómentesre keverjük.
A káposzta főzővizéből 1 merőkanálnyit hozzáöntünk a rántáshoz, majd besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges, még fűszerezzük, édesítjük.
A kolbászokat bevagdossuk, és egy kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük. Megsüthetjük sütőben is grillfokozatra kapcsolva kb. 10-15 perc alatt.
A grillezett kolbászokat a paradicsomos káposzta főzelékkel kínáljuk.
NÉzd meg videón, hogyan készül a paradicsomos káposzta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.