A stíriai metélt töltelékéhez a túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, 1 egész tojást és 1 evőkanál tejfölt, majd összegyúrjuk.
Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztát, és kb. 1 cm-es csíkokra, majd ízlés szerinti hosszúságúra vágjuk.
Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, majd amikor feljön a tészta a víz tetejére, mérsékeljük a lángot, és gyöngyöző vízben főzzük még pár percig.
Ezután leszűrjük, majd összekeverjük az előzőleg elkészített cukros-tojásos-habos masszával, amihez az olvasztott vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 2 tojás sárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a mazsolát. A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.
Végül a leszűrt és lecsepegtetett tésztát óvatosan összekeverjük a habos masszával, majd beleöntjük egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt sütőformába.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.