A tésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük. A vöröshagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk, ha műbeles, előtte lehúzzuk a bőrét. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a felaprított virslit és hagymát. Nagy lángon, kevergetve 5 percig sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt kikeverjük a krémsajttal és a meghámozott, lereszelt fokhagymával. Sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatjuk a főtt tésztával. Egy nagyobb méretű sütőtálat vékonyan kivajazunk. Beletesszük a tészta felét, erre terítjük a virslis ragut a szalonna zsírjával együtt. A sajtot lereszeljük, a harmadával megszórjuk a ragut, majd befedjük a maradék tésztával, és megszórjuk a többi sajttal.
A sütőtálat 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.