Az ünnepi időszakban hajlamosak vagyunk sokat sütni és főzni, és rengeteget enni. A nagy kajálások után jól tud esni valami egyszerűbb, mégis ízes és finom ropogtatnivaló a sok fűszeres, vagy éppen habos, krémes és töltelékes édesség és aprósütemény után. Ez a régimódi köménymagos zsíros kocka pont ilyen! Tökéletes vendégváró, ami ráadásul a gyomornak is jót tesz.
A köménymag remekül illik a sós pékárukhoz. Gyakran kerül kiflik, pogácsák vagy sós rudak tetejére. A köménymagnak számtalan jótékony egészségügyi hatása ismert, ilyen többek között, hogy segíti az emésztést, remek étvágygerjesztő, görcsoldó és szélhajtó is. Ezen tulajdonsága miatt készítenek belőle teát is puffadás ellen.
Használd tehát bátran a köménymagot (egészben vagy őrölt formában), hiszen remek fűszer!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Borítókép: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.