Egy kisebb fazékban kevés olívaolajat hevítünk alacsony lángon, erre helyezzük a felcsíkozott bacont, időnként keverve zsírjára pirítjuk. Amíg pirul, előkészítjük a zöldségeket, az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a répát megmossuk, meghámozzuk, nagyjából félcentis darabokra kockázzuk, a zellerszárat szintén megtisztítjuk, és a répához hasonló méretűre vágjuk.
Ha a szalonna zsírjára pirult, kivesszük a fazékból, ha sok a zsiradék, leöntünk belőle. Az edényben a visszamaradt zsiradékra rakjuk a hagymát, a répát, a zellert, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve 4-5 percig dinszteljük, közben fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringággal, babérlevéllel, szerecsendióval, és hozzányomunk egy gerezd fokhagymát.
Az egészet összekeverjük, és felöntjük alaplével, hagyjuk felforrni, és nagyjából 15-20 percig gyöngyözve főzzük, addig amíg a zöldségek majdnem teljesen puhák nem lesznek. Ezután jöhet a gesztenye, ezzel további 5-6 percig főzzük, végül kivesszük a babérlevelet és a rozmaringágat, és az elkészült levesalapot botmixerrel selymes állagúra pürésítjük, végül kevés tejszínnel és vajjal gazdagítjuk, és egy utolsót forralunk rajta.
Az elkészült gesztenyekrémlevest egy kis tejszínnel díszítjük, és a tetejére szórjuk a ropogós bacont.
Nézd meg videón, hogyan készül a legfinomabb gesztenyekrémleves!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.