Azt már megszokhattuk, hogy a karácsonyi díszek, apró ajándéktárgyak, szaloncukrok évről évre egyre korábban jelennek meg a boltok polcain, és ahogy közeledik az ünnep, bizony van, hogy az eredeti ár töredékéért juthatunk hozzá egy-egy termékhez. Az azonban, hogy a legismertebb karácsonyi süti, a bejgli is ilyen korán kikerült a polcokra, szokatlan. Ráadásul már most sok helyen akciósan kínálják a finomságokat – számolt be a furcsa jelenségről cikkében a Pénzcentrum.
Sokan tartanak a bejglisütéstől: a legnagyobb félelem általában az, hogy megrepednek a rudak. Ez azonban legfeljebb az esztétikai élményt rontja el, az íze ettől még tökéletes lehet. Ha megpróbálkoznál, itt megnézheted, Szabi pék hogyan készíti a bejglit.
Probléma lehet a fojtós, száraz tészta is. Ezt megelőzheted, ha apró lyukakat szúrsz a feltekert tésztába, hogy a felesleges gőz távozhasson. Arra is ügyelni kell, hogy ne süsd túl a tésztát: a bejgli kb. 30 perc alatt elkészül, felesleges tovább a sütőben hagyni.
Hozzávalók:
A tésztához:
A diós töltelékhez (1 db rúdhoz):
A mákos töltelékhez (1 db rúdhoz):
A kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés:
(Kiemelt kép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.