A tejszínhab állaga és színe is árulkodó. Itt bizony nem a szép és szabályos hab eredményezi a finom sütit, ugyanis, ha a tejszínhab a sütiben hófehér és szabályosan áll, mint a cövek, akkor nagy eséllyel valami növényi vagy agyontartósított habbal lehet dolgunk, amiben ki tudja, mi van, és nem is finom. Az állati tejszín ehhez képest sokkal lágyabb ezért nem tud teljesen szabályos lenni és a színe sem hófehér, hanem inkább sárgás, cserébe viszont nagyon finom.
Nem feltétlenül az a jó, ha óriási a kínálat, persze egy nagyobb helyen örülhetünk neki, de egy kisebb cukrászdában gyanúsnak kell lennie. Logikus, hogy kis helyen sok mindent csak úgy lehet készíteni, ha sok az ilyen-olyan helyettesítő, aroma, amit pikk-pakk össze lehet keverni és nem kell kivárni, míg a krém megfő, majd kihűl, megköt, kenhető lesz, ameddig a torta megsül, majd kihűl. A másik opció pedig, hogy nem frissek a sütemények. Egyik sem túl kecsegtető. Ennél sokkal jobb, ha a hely kapacitásának megfelelő mennyiségű süti van, de azok magas minőségűek.
Sok mindent leszűrhetünk abból is, hogy, hogyan érezzük magunkat, mennyire érezzük tisztának az asztalunkat, az itallapot stb. És, hogy milyen a berendezés. Nem kell feltétlenül mindennek extra modernnek lenni, ám ha látszik, hogy 20-30 éve nem foglalkoztak a berendezéssel, sőt talán ki sem festettek, abból arra lehet következtetni, hogy a konyhai berendezések sem biztos, hogy rendben vannak. Ugyanez igaz a tisztaságra is, ha kint nem tiszta a hely, valószínűleg bent sem ahol készülnek a sütik, úgyhogy nem árt óvatosnak lenni.
Ha egy cukrászda pang az ürességtől, az bizony nem jó jel, persze előfordulhat, hogy pont egy üresjáratot fogtunk ki, de, ha többször láttuk már, hogy nincs bent egy vendég sem az gyanús. Ha viszont szinte mindig sokan vannak, az jó jel. Persze az extra forgalmas helyen lévő cukrászdáknál ez nem jelzésértékű, de az eldugottabbaknál igen.
A mai világban a legtöbb vendéglátóhelynek már van Facebook oldala, vagy elérhető a Google rendszerében, tehát értékelhető a vendégek által. Persze előfordulhat, hogy nincs ilyen és mégis egy nagyon szuper cukrászdával van dolgunk, de ha van, érdemes rá vetni egy pillantást. Ha kirívóan rosszak az eredményei inkább kerüljük el, ha kirívóan jók, akkor ne hagyjuk ki. Persze ez a rendszer akkor használható a legjobban, ha sok az értékelés és nagyjából egységesek a vélemények.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.