30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Világkonyha

Ilyen fánkot esznek Peruban, Ausztriában vagy Olaszországban: fánkkal a világ körül!

Osztrák fánk
Nálunk elképzelhetetlen a farsang fánk nélkül, de máshol is nagy keletje van ilyenkor a miénkhez hasonlóan olajban kisütött édes vagy sós süteményeknek. Tarts velünk egy mini ízutazásra!
Ausztria

Szomszédaink a baracklekvárral töltött vagy vaníliakrémmel fogyasztott Krapfen mellett kedvelik a Bauernkrapfen néven ismert, nemegyszer lángosnyi méretű változatot is. Az utóbbi jellegzetessége, hogy sütés előtt a szélét kihúzzák, majd a közepén keletkezett mélyedést tetszőlegesen megtöltik. Tirolban Kiachl a neve, és savanyú káposztával kínáálják. (A bajorországi és Knieküchle vagy Kiechla édesen készül.)

Fotó: www.mayrhofen.at
Fotó: www.mayrhofen.at
Belgium és Hollandia

Alighanem az édesszájú Poirot-nak is nagy kedvence volt a smoutebollen (Hollandiában oliebollen). Ezek a belül tömör fánkocskák sütőporos tésztából készülnek, és kanállal szaggatják őket a forró olajba. A nyers masszába gyakran mazsolát vagy aszalt gyümölcsöket kevernek.

Finnország

Nyelvrokonaink hidegen fogyasztott fánkja a munkki, melynek jellegzetes ízét juharszirup és kardámóm adja. A finnek másik fánkszerű étele a lihapiirakka, ami bő olajban kisütött húsos pite.

Olaszország

Eredetileg a reneszánsz Velence karneváli édessége volt a Friuli tartományban is népszerűvé vált, édes krémmel töltött, esetleg púpozott zeppoli vagy fritulle. Calabriában azonban a zippuli vagy a zeppole ajókából, illetve krumpliból készült, petrezselymes olajban sült tészta, melyet különböző szószokba mártogatnak.

Peru

A távoli dél-amerikai ország hagyományos édessége a picaron. A tök vagy burgonya alapú tésztakarikákat olajban kisütik, és mézes-narancsos sziruppal leöntve fogyasztják.

Így lesz tökéletes a fánk! >>>
Profiterol és képviselőfánk: így lesz szuper az égetett tészta! >>>
Ha nincs időd szalagosat sütni: 10 isteni fánkrecept! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.