A fekete borssal meghintett kávé nemcsak finom, fűszeres, hanem számos előnyös tulajdonsággal is bír. Fogyasztása a hűvös, esős – havas – napokon ajánlott, hiszen a testet és a lelket is felmelegíti.
A magyar konyha kedvelt alapfűszere, ami nélkül nehezen boldogulnánk a konyhába. De emellett sok-sok pozitív hatása van az egészségre:
Mint mindenben, itt is a mértékletesség a kulcs, hiszen a bors túlzott fogyasztása irritálhatja a gyomrot!
Egyszerűen tegyél egy csipet borsot a csészébe, öntsd rá a kávét és már fogyaszthatod is! Mivel a többi klasszikus összetevő, mint például a cukor, a tej, a kakaó, a méz vagy a kurkuma hozzáadását nem zárja ki, így bátran próbálhatod akár úgy is, hogy a kávés italod tetejére szórod a borsot.
A rózsaborssal ízesített kávé perspektívát nyújt a megszokott italok terén. Egy-egy csipetnyi rózsabors különlegessé teheti a reggeli vagy délutáni kávét, egyedi ízélményt kínál, amit sokan a „luxus érzetéhez” kötnek. A rózsabors nem annyira csípős, mint a fekete, inkább édeskés és citrusos, ami jól kiegészíti a kávé karakteres, kesernyés ízjegyeit. Aromás jegyei kiemelik a kávé illatát, frissességet adva az italnak.
Bár nem egy igazi borsfajta, antioxidánsokat tartalmaz, és enyhe antibakteriális hatása is lehet, ami javíthatja az ital jótékony hatását. Egyesek szerint a rózsabors fokozhatja a kávé élénkítő hatását azáltal, hogy javítja a vérkeringést és az emésztést.
Ha egész rózsaborsot adsz a kávéhoz, az nemcsak az ízét, hanem a látványt is fokozza, különösen, ha latte vagy kapucsínó tetejére szórod. Finoman őrölve könnyebben oldódik az italban, és finom textúrát ad.
(Kiemelt kép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.