Egy serpenyőben közepes lángon olívaolajat hevítünk, erre rakjuk a darált húst, kevergetve pirítani kezdjük. Ha enyhén színt kapott, sózzuk, borsozzuk, és barnára pirítjuk.
Ha kész, levesszük a tűzről, egy tálba tesszük, és a visszamaradt zsiradékon a felkockázott szalonnát lepirítjuk.
Ha üveges, hozzáadjuk a hagymát, tovább dinszteljük, ha a hagyma is üveges, fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, majd fűszerezzük paradicsompürével és mustárral, elkeverjük, nagyjából egy percig kevergetve pirítjuk, hogy a paradicsompüré és a mustár is veszítsen kicsit a savas, nyers ízéből.
A szalonnás-hagymás alaphoz adjuk az előpirított darált húst, majd jöhet a lecsepegtetett lencse, enyhén sózzuk, és tovább fűszerezzük majoránnával, őrölt köménnyel, pirospaprikával, elkeverjük, és 5-6 percig pároljuk, majd az elkészült tölteléket keverőtálba tesszük, és hagyjuk kissé kihűlni.
A töltelékhez hozzákeverünk egy tojást, és töltésig félretesszük.
A leveles tésztalapot kiterítjük, és nagyjából 6 centiméteres négyzetekre vágjuk. Az egészet lekenjük tojássárgájával, a négyzetek közepére halmozunk egy kiskanál segítségével a töltelékből, és a tésztanégyzeteket a kezünkkel átlósan félbehajtjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az elkészült kis háromszögeket lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal, majd a sütőbe tesszük, 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a szilveszteri Lencsés-húsos hasé!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.