Az édesburgonyával töltött lencseraguhoz, előző nap beáztatjuk a lencsét egy kevés hideg vízbe.
Az édesburgonyákat megmossuk, félbevágjuk, és elrendezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Megkenjük a vágott felüket 1 ek olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk. 220 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha belül már puha, a széle pedig kissé barna.
Miközben sül az édesburgonya, puhára főzzük a leszűrt lencsét, majd újra leszűrjük és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát meghámozzuk, apróra kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítunk egy kevés olívaolajat, aztán 1-2 perc alatt a köménymagot megpirítjuk rajta. Akkor jó, amikor a szemek elkezdenek pattogni. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, és időnként megkeverve puhára pároljuk 5-7 perc alatt.
Beleforgatjuk a fokhagymát meg az aprított paradicsomot, és gyakori kevergetés mellett további 3-5 percig pároljuk. Azután mérsékeljük a hőt, hozzákeverjük a lencsét a bébispenóttal együtt, majd pirospaprikával, a csiliporral és ½ tk sóval ízesítjük. Felöntjük 60 ml vízzel, és gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a spenót megpuhul.
Villával durvára törjük a burgonyák húsát még a héjban. Azután kettesével tányérra tesszük őket, és a tetejükre kanalazzuk a lencseragut. Egy kevés tahinivel meglocsolva, valamint néhány korianderlevéllel díszítve tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a lencseragu édesburgonyába töltve:
Megjegyzés
Ha esetleg megmaradt egy kevés lencseragu, köretnek bármilyen hús mellé tökéletes, de magában fogyasztva is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.