Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Érdekességek

Mákvirág: Magyarország Tortáját mostantól meg is ihatod

Mákvirág sör - The Menace
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület
Magyarország Tortája, a Mákvirág ihlette a legújabb különleges kraftsört, amit a First Craft Beer és a Magyar Cukrász Ipartestület együttműködésében alkottak meg. Az új sör a torta ízeivel játszik, így felismerhetőek benne a mákos, fekete ribizlis, szezámos jegyek is.

Idén is megszületett egy rendkívüli sörkülönlegesség: már csapon Magyarország Tortája, a Mákvirág ihlette kraftsör. Az ötletgazda a First Craft Beer, a tortát pedig Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda mestercukrásza készítette a 2024-es cukrászverseny keretében. A végeredmény egy mákos, fekete ribizlis, szezámos alkoholos ital lett, amely hűen tükrözi a már jól ismert desszertre jellemző hamisítatlan ízvilágot.

A The Menace névre keresztelt sör alapját nemcsak a hagyományos hozzávalók – mint a maláta, a víz, a komló vagy a sörélesztő – adják, hanem olyan extra alapanyagok is, mint a keksz, a kandiscukor, a fehércsoki- és szezámmag-esszencia, a görögjoghurt és a feketeribizli-püré. Ezeket Ábrahám Máté sörfőzőmester válogatta össze, hogy a torta minden jellegzetes ízjegye megjelenjen az italban.

A Mákvirág kraftsör kiváló példája annak, hogy a cukrászat és a sörfőzés hogyan kapcsolódhat szorosan egymáshoz. Az ital nemcsak különleges ízeivel, hanem a Magyar Cukrász Ipartestület minőségi követelményeinek megfelelve, prémium kategóriás összetevőivel is kiemelkedik. Az egyedülálló ital egyébként limitált kiadásban készült, így érdemes mihamarabb keresni a kézműves sörözőkben vagy egyéb gasztronómiai eseményeken. Ez a sör tökéletes választás azoknak, akik szeretnék megismerni, hogyan találkozik a desszertvilág és a kraftsörök izgalmas univerzuma.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.