A spenótfőzelék elkészítéséhez a friss spenótot megmossuk, majd 3 dl forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. (A spenótfőzeléket fagyasztott spenótból is elkészíthetjük. Ez esetben a kiolvasztott spenótot tesszük fel főni.)
Egy másik lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát, világosra pirítjuk, majd beletesszük a spenótot és a tejet.
Megsózzuk, végül felfőzzük 5 perc alatt.
Krémesre, simára turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tálaljuk. Remekül illik hozzá a fasírt, és/vagy a tükörtojás.
Nézd meg a klasszikus spenótfőzelék elkészítését videón!
Megjegyzés
Tükörtojással, pörkölttel vagy rántott hússal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.