4-5 liter vizet felforralunk 1 tk sóval. Beletesszük a megtisztított spenótot, és 4-5 percig főzzük. Leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Alaposan kinyomkodjuk, majd 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
Egy lábasban közepes lángon összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Rátesszük a felkarikázott újhagymát, finoman megsózzuk, és 2-3 percig pirítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, és ezzel is pirítjuk pár másodpercig, majd hozzákeverjük a spenótot. Felöntjük a 4 dl vízzel, lefedjük, és 4-5 percig főzzük.
Közben egy keverőtálban kikeverjük a tejszínt két tojássárgájával, majd megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadunk 2 ek főzőlevet, majd a főzelékalapra öntjük. 1-2 percig keverjük, majd levesszük a tűzről.
Egy serpenyőt meglocsolunk pár csepp olajjal, és kisütjük a tükörtojásokat. A főzeléket a frissen sült tükörtojással tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.