A megmosott paprikákat félbevágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokon addig sütjük, amíg a héjuk hólyagos és fekete lesz. Ezután kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héjukat, és kicsumázzuk őket. A paprikahúst apró kockákra vágjuk, és a felhasználásig félretesszük.
Egy serpenyőben kb. 50 ml olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az őrölt köményt és koriandert. Rádobjuk a sültpaprikát. A serpenyőbe tesszük a leszűrt hámozott paradicsomot, és burgonyanyomóval kissé áttörjük. Beleaprítjuk a kimagozott csilit is. Időnként megkeverve, közepes lángon kb. 10 percig főzzük.
Amikor kellőképp besűrűsödött, alacsonyabb hőfokra állítjuk a főzőlapot. A serpenyőben kialakítunk 3 mélyedést, és mindegyikbe 1-1 db tojást ütünk. Fedő alatt megfőzzük a tojásokat is 7 perc alatt. Tálaljuk még melegen, egy kevés görög joghurttal. Friss bagett, vagy lepénykenyér illik hozzá.
Nézd meg videón, hogyan készül a mediterrán lecsó tükörtojással
Megjegyzés
Szórjuk meg a mediterrán lecsót egy marék felaprított korianderzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.