Pucold és darabold a zöldségeket: a lila hagymát hatba, a paprikát ujjnyi vastagságban, hosszában, de ha puha, akár nagyobb darabokat is hagyhatsz benne.
Hevítsd fel a serpenyőt óvatosan a római köménnyel. Mikor elkezd pattogni, add hozzá az olívaolajat és a lila hagymát, fahéjat, paprikát, chilit, és pirítsd addig, amíg kicsit megfonnyad, de még enyhén roppanós.
Adj hozzá 2,5 gerezd fokhagymát, a babérlevelet, és pirítsd tovább 1 percig. Ekkor szórd meg az egészet az őrölt paprikákkal, add hozzá az alaplevet/vizet és a paradicsomszószt.
Közepes lángon főzd kb. 20 percig.
A végén add hozzá a petrezselyem háromnegyedét. Keverj bele frissen fél gerezd fokhagymát, és csepegtess bele fél evőkanál olívaolajat.
Fakanalad segítségével készíts kis medreket, egymástól távolabb, és csusszantsd bele a tojásokat. Sózd, borsozd.
Told az előmelegített sütőbe 5–10 percre, ameddig a tojás a kívánt állagot el nem éri, én kicsit folyósan szeretem.
A tálalást ne bonyolítsd, tedd az asztal közepére a serpenyőt, amiben sült, vágj rá zöldfűszereket, dobáld meg sajttal vagy joghurttal vagy reszelj rá parmezánt.
Megjegyzés
A recept Wossala Rozina: Konyhakönyv című receptkönyvében jelent meg (BOOOK Kiadó Kft., 2022, 7490 Ft) Fotó: Erdőháti Áron
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.