Elsőként süsd meg a kápiát sütőben, max. hőmérsékleten 15 percig, egyszer forgatva.
Ha megsült, rakd egy tálba, takard le frissen tartó fóliával, mert miután megizzadt, sokkal könnyebben húzod le a bőrét.
Amint kihűlt, turmixold össze vele a reszelt parmezánt, a majonézt, a szardellapasztát, a fehérborecetet, a Worcestert, a füstölt paprikát, a ketchupot és a reszelt fokhagymát.
A morzsát - ami lehet panko is -, egy serpenyőben pirítsd meg. A salátaleveleket mosd meg, itasd fel róluk a vizet, és masszírozd be jól a dresszinggel, keverd hozzá a tépett csirkét.
Úgy tálalj, hogy felfelé építve rétegezd a csirkés salátaleveleket, a morzsát és a reszelt parmezánt.
Megjegyzés
A recept Wossala Rozina: Konyhakönyv című receptkönyvében jelent meg (BOOOK Kiadó Kft., 2022, 7490 Ft) Fotó: Erdőháti Áron
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.