Az eredeti cézár saláta elkészítéséhez a tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, a gerezd zúzott fokhagymával, a citromlével és a reszelt parmezánnal - botmixer segítségével - pürésítjük, miközben cseppenként hozzáadjuk fél deci olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Worcester-szósszal, sóval és borssal ízesítjük.
A saláta leveleket szétbontjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, majd tálba tesszük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a salátához tesszük.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd 3 cl felforrósított olajon, közepes lángon pirosra sütjük.
Egy másik serpenyőben felforrósítunk 2 cl olajat. A megmaradt fokhagymát megsütjük rajta, majd kivesszük az olajból a fokhagymákat.
A fokhagymás zsiradékon, a serpenyőt néhányszor megrázogatva megpirítjuk a felkockázott kenyeret.
A salátát és a paradicsomot tányérra tesszük. Ráhalmozzuk a pirított csirkemellet, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal, és néhány parmezánforgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.