Egy fűszeres besamel a recept alapja. Ehhez a vajat hevítsd fel egy nagyobb lábosban, tedd rá a lisztet, és kissé keverd át.
A tejet forrald fel a babérlevéllel, a szegfűszeggel, a kakukkfűvel, és leszűrve, folyamatos kevergetés mellett öntsd a lisztes vajra.
Miután felforrt, a többi hozzávalót is add hozzá. Továbbra is folyamatos keverés mellett egyszer forrald fel.
A fogkeményre kifőzött tésztát serpenyőben forrald össze a szósszal. Ezután rakd hőálló tányérba, és halmozz rá egy hatalmas kupacot a reszelt sajtok keverékéből.
Előmelegített sütőben, 230 fokon 5 perc alatt süsd meg. Akkor van kész, ha szépen elkezd feketedni a teteje.
Megjegyzés
A recept Wossala Rozina: Konyhakönyv című receptkönyvében jelent meg (BOOOK Kiadó Kft., 2022, 7490 Ft) Fotó: Erdőháti Áron
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.