Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük az aprított fokhagymát. Megszórjuk a római köménnyel, a pirospaprikával és az őrölt korianderrel, majd 1-2 percig pirítjuk, amíg megjön az illatuk.
Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egy kevés vizet öntünk hozzá, és félpuhára pároljuk.
Hozzáöntjük a darabolt paradicsom konzervet is, valamint a kockára vágott friss paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt csilivel, és kb. 15-20 perc alatt összefőzzük.
Egy kanál segítségével mélyedéseket formázunk a lecsóba, ezekbe ütjük a tojásokat, és fedő alatt készre főzzük.
Az elkészült shakshukát friss, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük.
Pirítóssal, pitával vagy tetszés szerint bármilyen ropogósabb kenyérrel kínáljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a shakshuka, a közel-keleti lecsó:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.