Igényes vacsoraestek, borkóstolók ritka csemegéje a Magyarországon is egyre népszerűbb borkülönlegesség, a jégbor. Készítésének alapfeltétele az időjárás kedvező alakulása, mivel a tökéletes íz eléréséhez a szőlőszemeknek meg kell fagyniuk a tőkéken. A jégbor Magyarországon kívül Németországban, Ausztriában és Svájcban ugyancsak kedvelt specialitás.
A megfelelő zamat alapfeltétele, hogy a szőlőszemek megfagyjanak, ezért a gazdák többnyire hajnalban, mínusz 5 és mínusz 7 Celsius-fokos hőmérséklet mellett mennek ki a szőlőkbe szüretelni. A szőlőt fagyott állapotban kell szüretelni és préselni a kívánt íz elérése érdekében. A fagy következtében elhalt bogyóhéjon keresztül fokozottabb a párolgás, így a nagyfokú relatív cukorgyarapodás következtében jó minőségű, különleges zamatú bor készíthető. A 11°-os alkoholtartamból és a 130 g/l fölötti cukortartalomból adódóan kellően vastag, lusta mozgású nedű készül, amelynek gazdag illatában az édesfűszerek, a hársvirág és az akácméz uralkodik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.