Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Mákos guba  recept
Mákos guba
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Végérvényesen megérkezett a jó idő, a grillsütések és kerti partik időszaka. A frissen sült húsok és bográcsozások mellett az is fontos, hogy kellően izgalmas italkínálattal várjuk vendégeinket. A rövid italok és a hűvösen gyöngyöző sörök helyett ezúttal kóstoljunk meg egy pohár különleges zamatú jégbort!

Igényes vacsoraestek, borkóstolók ritka csemegéje a Magyarországon is egyre népszerűbb borkülönlegesség, a jégbor. Készítésének alapfeltétele az időjárás kedvező alakulása, mivel a tökéletes íz eléréséhez a szőlőszemeknek meg kell fagyniuk a tőkéken. A jégbor Magyarországon kívül Németországban, Ausztriában és Svájcban ugyancsak kedvelt specialitás.

A megfelelő zamat alapfeltétele, hogy a szőlőszemek megfagyjanak, ezért a gazdák többnyire hajnalban, mínusz 5 és mínusz 7 Celsius-fokos hőmérséklet mellett mennek ki a szőlőkbe szüretelni. A szőlőt fagyott állapotban kell szüretelni és préselni a kívánt íz elérése érdekében. A fagy következtében elhalt bogyóhéjon keresztül fokozottabb a párolgás, így a nagyfokú relatív cukorgyarapodás következtében jó minőségű, különleges zamatú bor készíthető. A 11°-os alkoholtartamból és a 130 g/l fölötti cukortartalomból adódóan kellően vastag, lusta mozgású nedű készül, amelynek gazdag illatában az édesfűszerek, a hársvirág és az akácméz uralkodik.

A jégborkészítéshez meteorológiai tanúsítványra is szükség van, ugyanis ahhoz, hogy a szőlőszemek jól kifagyjanak, legalább három napon át mínusz 7 fokra volna szükség! Előfordul ugyan, hogy fagy híján a termést hűtőházban fagyasztják, ám ez az eljárás nem hivatalos és a legkevésbé sem fer.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.