A karácsonyi sütemények sorában előkelő helye van a mézeskalácsnak, mennyei illata és íze, sőt, már a formája is az ünnepi pillanatokat idézi. Az is jó benne, hogy hetekkel korábban elkészíthetjük, nem kell az utolsó pillanatban kapkodni vele.
A puha, fűszeres keksz nem a legfogyókúrabarátabb sütemény, hiszen a benne lévő cukron felül a díszítéshez is egy porcukorból készített mázt használunk. De mint a legtöbb desszertnek, ennek is van egy alakbarát alternatívája.
Rögtön puha mézeskalács – diétás verzióban
Az elkészítési módja megegyezik a hagyományos mézeskalácséval, itt olvashatod.
A mézeskalácsok tetejére cukormáz helyett készíthetünk fűszeres joghurtot.
Ehhez keverjünk össze 150 g görög joghurtot 1 tk. mézzel és 1-2 tk. házilag készített mézeskalács-fűszerkeverékkel. Egy adag vaníliás fehérjeporral tovább turbózhatjuk.
A joghurtos szószt kenhetjük az elfogyasztani kívánt mézeskalácsok tetejére, de mártogatósként is kínálhatjuk melléjük.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.