Egy lencsegulyáshoz egy fazékban zsiradékot hevítünk, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, majd alacsony lángon sütni kezdjük.
Ha már pici színt kapott, hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, és kicsit nagyobb lángon megpirítjuk minden oldalát.
Ha körbekérgeztük a húst, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az apró kockákra vágott paprikát is. Időnként megkeverve pár percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet, az apróra vágott fokhagymát, majd a pirospaprikát, és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, ezt is elkeverjük, és ha kell, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a pörköltalapot.
Lefedve, alacsony lángon nagyjából 1,5-2 óráig főzzük, amíg a hús szinte teljesen puha lesz. Közben időnként megkeverjük, és ha kell, pótoljuk a folyadékot.
Ha a hús kellően puha, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és zellergumót. A zeller leveleit egészben tesszük bele a levesbe.
Ismételten felöntjük vízzel: 2-3 ujjnyival a zöldségek fölé töltjük, ha kell, ízesítjük sóval, borssal, majd nagyjából 15-20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett, beáztatott lencsét és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát.
Nagyjából 30-40 perc főzés után - ha már a lencse és a zöldségek is megpuhultak - elkészült a lencsegulyás. Friss kenyérrel, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.