A lencsét előző este megmossuk, szükség szerint kiválogatjuk, majd beáztatjuk. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
Belekerül a kockázott hús is, amit addig pirítunk, míg kifehéredik. Pirospaprikával megszórjuk enyhén, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, és ha szükséges a vizet pótoljuk. Felforraljuk.
Mehet bele a karikára vagy hasábra vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, a zellerlevél egészben.
Ha ismét felforrt, megkóstoljuk. A sót szükség szerint pótoljuk, ízesítjük petrezselyemzölddel. Kevés csombort (borsikafüvet) is adhatunk hozzá, ami a lencse enyhén puffasztó hatását semlegesíti. A zellercsokrot kivesszük.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet, és behabarjuk a gulyást. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.