Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Praktikus

Így tudod könnyedén leszedni a makacs zsírréteget a műanyag dobozokról - zseniális ez a trükk!

Ha téged is az őrületbe kerget, hogy hiába minden, nem tudod kisikálni a paprikás zsírréteget a műanyag ételhordó dobozodból, akkor ezt a trükköt imádod majd! Spórolsz a mosogatószerrel, az idővel emellett az idegrendszered is kíméled!

Mindnyájan tudjuk, hogy a műanyag ételhordó edényekből egy dolog kivakarhatatlan: a zsíros, paprikás szaft. Ez azt jelenti, hogy, ha az ember egyszer pörköltet tett egy műanyag dobozba, abba, bár tisztára súrolta, semmilyen körülmények között nem tehet, mondjuk vaníliakrémes édességet: a dobozban ugyanis ott marad a buké, ami nem igazán passzol a süteményhez.

A kirobbanthatatlan zsírréteg is eltüntethető - és egyszerűbben, mint gondolnád! / Fotó: Shutterstock

Szerencsére erre is van megoldás, amire hol máshol, mint az Instagramon talált rá a Ripost.hu.A művelethet nincs másra szükség, mint egy kis mosogatószeres vízre és egyszerű onyhai papírtörlőre.

Rakjunk egy kis szappanos vizet a zsíros ételhordozónkba, majd dobjunk be egy papírtörlőt is. Ezek után zárjuk le a tetejével, aztán jól rázzuk meg. Miután kinyitottuk, csak öntsük ki a vizet, dobjuk ki az átnedvesedett papírt, öblítsük el a dobozt és már készen is vagyunk!

 

A műanyag doboz veszélyes is lehet

A műanyag dobozok gyártásához felhasználnak olyan vegyületeket, melyeknek az egészségre gyakorolt hatásáról keveset tudunk, és amikről nem tudjuk, hogy ha kioldódnak és szervezetünkbe kerülnek, annak milyen hatása lesz. Ilyenek például a ftalátok, amiket a műanyag rugalmassá tételére használnak. Állatkísérletben kimutatták, hogy ha ez felhalmozódik, akkor hormonális zavarokat okozhat, csökkentheti a termékenységet, idegrendszeri és fejlődési problémákat idézhet elő. A kutatók pontosan nem tudják, hogy ezek az anyagok mennyire stabilak és milyen mennyiségben oldódnak ki és jutnak be az élelmiszerekbe, amit aztán elfogyasztunk, így jobb, ha csak bizonyos óvintézkedéseket betartva használjuk ezeket!

  • Csak olyan tárolókat használjunk, amit kifejezetten erre a célra gyártottak. A fagyis- és margarinos dobozkat például ne.
  • Ha frissen főtt ételt szeretnénk tárolni, először hűtsük le legalább szobahőmérsékletűre, mielőtt a műanyag dobozba tennénk.
  • A műanyag dobozt szorosan zárjuk le, hogy megakadályozzuk az étel levegővel való érintkezését, mivel a levegővel érintkező ételek hamarabb megromolhatnak.
  • Ne használjunk műanyagot a mikrohullámú sütőben, hacsak nem direkt nem erre tervezték, és ne tegyük mosogatógépbe se. Használjunk inkább üveg vagy kerámia edényt, amelyek mikrohullámú sütőbe téve is biztonságosak.
  • Ne hagyjunk savas ételeket sokáig a műanyag dobozban: például a paradicsomos szószok vagy a citromlé, hosszabb ideig érintkezve a műanyaggal, a káros anyagok kibocsátását eredményezhetik. Ezek tárolásához is válasszunk inkább üvegedényeket.
  • Zsíros és olajos ételek is elősegítik a veszélyes anyagok kioldódását.
  • Ha műanyag dobozban tároljuk az ételt, ne felejtsük el, hogy a műanyag könnyen felveszi az étel szagát és ízeit.
  • Ha többféle ételt tárolunk műanyag dobozban a hűtőben, gondoskodjunk róla, hogy szorosan le legyenek zárva.
  • Fontos megjegyezni, hogy a műanyagok idővel elhasználódhatnak. Repedések vagy karcolások keletkeznek, ezért időről időre ellenőrizzük a műanyag dobozok állapotát, és cseréljük ki azokat, amelyek sérültek.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.